Recensies

“Tja, en dan is er een tijd aangebroken waarbij je zowel zakelijk als privé niet helemaal lekker in je vel zit. In het begin denk je dat je daar zelf wel uit kan komen maar uiteindelijk blijkt dat je dat zeker niet alleen kan. Je heb iemand nodig om mee te kunnen sparren en iemand die je tools aan kan reiken om uit die negatieve spiraal te kunnen komen en ook iemand die het weet te doorbreken. Marina kon ik nog niet maar ik heb haar op facebook gevonden. Na het kennismakingsgesprek was er meteen een goeie klik, dat in combinatie met de erg fijne en mooi ingerichte ruimte heeft mij doen besluiten om het traject met Marina aan te gaan. Er volgde erg fijne sessies die ook af en toe best confronterend konden zijn. Het traject heb ik als zeer prettig ervaren en kan ook vertellen dat ik tegen verschillende zaken nu toch heel anders aan kijk. Afgelopen periode heb ik ook bewuste en goed doordachte keuzes gemaakt zodat ik zowel zakelijk als privé weer een stuk beter in mijn vel zit. Ik wil Marina hierbij ook nogmaals bedanken voor het erg fijne traject wat we samen zijn aangegaan. Ik kan het een ieder aanraden die ook ff in een vervelende periode zit om het gesprek met Marina aan te gaan. Marina is een erg prettig persoon in de omgang en kan zich goed verplaatsen in de situatie waar je in zit!”
Matthijs Dekkers | Kers en de Klein Reclame

“Marina gaf me meteen veel vertrouwen. Ik heb in een hele prettige, veilige en sfeervolle omgeving veel van Marina mogen leren en ik heb mooie inzichten gekregen. Na drie hele waardevolle trajecten te hebben gevolgd (Reis naar Jezelf, Reis naar Jezelf vervolg en Secrets of Succesfull Coaching) ben ik op het punt gekomen om hetzelfde te kunnen en mogen betekenen voor anderen op het gebied van coaching. Ik ben Marina heel erg dankbaar, voor alles wat zij me heeft geleerd, voor haar vertrouwen, voor alle aandacht die zij mij heeft gegeven, voor de inzichten en natuurlijk ook voor de gezellige momenten!”
Irma Vijverberg | 5 op een rij – Coaching by Irma

“In een periode van anderhalf jaar gebeurde veel in mijn leven waardoor ik in een situatie kwam waar ik zelf niet uit kon komen. Ik kende Marina nog niet en ben op een kennismakingsgesprek gegaan. Al snel wist ze mijn vertrouwen te winnen waarna ik besloot om bij haar een coaching-traject in te gaan. Het traject dat stap voor stap werd bepaald door verschillende opdrachten / sessies te beginnen bij mijn startpunt. Marina weet met haar persoonlijke aanpak in een prettige omgeving de pijnpunten bloot te leggen. Naast de coachgesprekken in haar ruimte in ’s-Gravenzande kreeg ik ook opdrachten om thuis uit te werken. Tijdens de coaching moet je bereid zijn om heel open te zijn en zelf goed in de spiegel te durven kijken. Dat voelde soms ongemakkelijk maar het leidde ook tot inzicht waar je aan moet werken. In de loop van maanden merkte ik dat ik mezelf weer steeds beter begon te voelen. Ik kreeg weer mijn positieve stemming terug, ging beter slapen en zag weer uitdagingen waar ik blij van werd. Ik ga nu na de afsluiting van het traject een frisse start maken; daarom mijn grote dank aan Marina voor haar hulp.”
Wim Raateland

“Ik zat in een fase van mijn carrière waarin ik tegen bepaalde blokkades aanliep. Hierdoor merkte ik dat ik anders tegen zaken aankeek. Dit hielp mij niet verder in constructieve communicatie en interactie. Ik stelde mezelf regelmatig vragen als; “Wie ben ik eigenlijk? Wat vind ik belangrijk in het leven? Waar word ik blij van? Wat geeft mij positieve / negatieve energie? Hoe kan ik van negatieve energie weer positieve energie krijgen?” Samen met Marina ben ik gaan terugblikken en vooruitkijken. Aan de hand van verschillende methodieken heb ik antwoord gekregen op bovenstaande vragen. Wat ik met name geleerd heb, is dat je vooral naar jezelf moet kijken….
Het heeft alles te maken met interpretatie van gedrag en communicatie. “Waarom doet degene niet wat ik hem vraag? Hoe komt het dat ik een bepaald persoon niet kan bereiken? Waarom zegt degene niet wat hem / haar dwars zit?” Kortom, er zit altijd meer achter dan alleen de daad of het woord.
Ik dank Marina voor haar deskundigheid en luisterend oor. Zij heeft mij zeker verder geholpen in deze zoektocht.” 
Bob de Vette

“Dankbaar voor het afgelopen halfjaar, dat ik bij Marina een traject heb mogen volgen. Vanaf het eerste moment was er een fijn gevoel en gelijk een klik. Dit is voor mij altijd het belangrijkste om met een persoon de volgende stap te zetten en in dit geval het traject aan te gaan. Marina is een heel prettig en professioneel persoon die altijd weet in te spelen op situaties en je daarbij bepaalde inzichten kan geven. Het fijne is dat je zelf aan kunt geven waar je op dat moment de behoefte aan hebt. Ik heb vele inzichten gekregen en weet nu echt waar ik sta en wat ik verder wil in het leven. Alles wat ik bij haar geleerd heb, zal ik in de toekomst goed kunnen inzetten. De coaching heeft mij een vrijer leven opgeleverd. Ik ben Marina dan ook erg dankbaar voor dit gehele traject en beveel iedereen haar aan!”
Soraya van Holsteijn

Ik liep tegen een aantal dingen aan wat ik voor mezelf niet op kon lossen. (zo voelde dat) Zelf ben ik een nuchter persoon en zag de dingen zwart wit en wist daarom ook niet wat Plukkie Geluk me ging brengen. Ik ben er geheel open in gegaan en Marina gaf me al snel een vertrouwd gevoel waar ik me verhaal aan kon vertellen. Ze heeft me heel erg geholpen door de dingen anders te gaan bekijken en vooral je zelf vinden wie je nou eigenlijk bent. Het heeft mij een stuk verder gebracht als ondernemer, als echtgenoot en vooral de vader voor mijn kinderen. In alle opzichten heeft Marina mij geholpen en laten inzien dat het heel anders kan.
Ik beveel Marina dan ook zeker aan voor mensen die tegen dingen aanlopen zoals ik.”
Jordy van den Berg | JB Groep

“Op 21 juli 2020 heb ik mogen ervaren / leren hoe je via hulpbronnen (die zich in jezelf bevinden) kunt inzetten om je een gelukkiger en krachtiger mens te voelen… De afgelopen dagen heb ik mij vrijer, energieker en blijer gevoeld als god wanneer was dat ook alweer…. Voor de Corona!!! Ja die had aardig wat sporen achtergelaten!
Nu kan ik weer volop mijn massages vol energie en kracht geven aan ieder die het nodig heeft!!
Marina bedankt voor de mooie inzichten, het geduld dat je had en boven alles mijn eigen hulpbronnen boven te halen…🦋 Herken je jezelf een beetje in mij….? Dan zou ik zeker een Feel Good sessie boeken bij Plukkie Geluk! Geluk zit in jezelf!”
Patty Dries | Cre8-Art

“Marina heeft mij laten inzien hoe je met mindset weer een positieve en vooruitstrevende blik op het leven krijgt. Een moment met haar samen voelt alsof de tijd even stil staat zodat je rustig en vrij kan nadenken en kan praten over wie je bent. Ze kijkt naar wat je nodig hebt en ze geeft je het gevoel dat alles oké is. Ze biedt je handvatten om zelf je leven weer op te pakken waar jij dat wil en kan. Ik had dat persoonlijk heel erg nodig. Ze heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als mens en individu en daar ben ik haar zeer dankbaar voor.”
Thom Witberg

“Rust, veiligheid en geborgenheid, dat is wat ik meteen voelde toen ik de sfeervolle coachingspraktijk van Marina binnenliep voor de kennismaking.  En oh, wat was de onrust in mezelf groot. Totaal overprikkeld, doodmoe en met zoveel vragen: Hoe moest ik anders verder, want dit trok ik niet meer? Ik zat totaal in mijn hoofd en los van mijn gevoel. Marina straalde rust en vertrouwen uit. Ze gaf mij de erkenning dat de antwoorden in mij zaten.  Echter was het wel eerst tijd om mezelf volledig te gaan voeden met hulpbronnen om weer rust en overzicht te krijgen. Terugkeren naar mezelf stond centraal.  En oh wat had ik dat nodig!  Wat voelde ik?  Wat had ik nodig?
De overtuigingen die ik eerder in het leven had opgedaan over mezelf waren totaal niet helpend. Ik had mezelf in allerlei rollen moeder/ ouder, dochter, werknemer, collega en zelfs vriendin te veel onder druk gezet en overvraagd. De ander vooropstellen met respect en liefde stond altijd voorop bij mij. Echter uit overvragen van mezelf reageerde ik dikwijls overspannen en geërgerd op mijn omgeving. Ik nam verantwoordelijkheid over die niet bij mij hoorde. Ik liep vast op het werk, de rek was eruit.  Door alle coaching besef ik me steeds meer dat ik eerst voor mezelf mag zorgen en zelf mijn eigen  plek en ruimte mag innemen, omdat ik het waard ben!
Goed voor mezelf zorgen staat nu centraal. Ik had het zo nodig de reis terug naar mezelf te maken. Bij mezelf blijven en mijn eigen plek innemen/ zelfzorg blijven een belangrijk aandachtspunt maar met alle handvatten van Marina (feedback) en een berg mildheid naar mezelf (andere overtuigingen) gaat het lukken om relaxter en met een lach nieuwe avonturen aan te gaan.
Dankbaarheid en Vertrouwen dat is wat ik voel voor Marina. Ja de spiegel was soms pittig, maar zo nodig om alle kwartjes te laten vallen. En daardoor zoveel lichter door het leven te gaan. Dat gun ik jou ook. Stel je open, voed je, laat je coachen en gun jezelf dit traject. Investeer in jezelf.  Het is het meer dan waard. Jij bent het waard. Pluk je geluk!”
Marianne Nieuwenhuizen

“Mijn coachingstraject heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voelde mij op mijn gemak, Marina is een fijn mens. Bewustwording, inzicht en zelfreflectie komen aan de orde. Het is een waardevol stukje geluk!”
Beau de Beauveser | BB Beautybar

“Een verademing, verhelderend en verlichtend. Ik zat op een dood spoor in mijn leven en met hulp van Marina heb ik nu de juiste richting te pakken. Ik ken mezelf een stuk beter en dat is heel fijn en makkelijk!”
Jelle van Steekelenburg

“Ik zat in een zeer slechte fase, zowel zakelijk als privé. Enige hulp kon ik goed gebruiken. Via internet ben ik op de website van Plukkie Geluk terechtgekomen. De ruimte waar de coaching plaatsvindt is sfeervol en passend. Als je de ruimte binnenstapt, stap je als het ware in een andere wereld.
Ik voelde me snel thuis en kon mede daarom het maximale uit de sessies halen. 
Ik had geen betere keuze kunnen maken. De sessies waren zeer interessant, vaak met een verrassende invalshoek. Ik ben dichter bij mezelf komen te staan en zie door de bomen het bos weer. Ik heb geleerd om mezelf op de eerste plek te zetten.
Ik vind de ongedwongen, no nonsense en persoonlijke insteek van Marina heel prettig. Zij is een gedreven en energieke vrouw met veel passie voor wat ze doet!”
René Tunker

“Na mijn studie kwam ik, voor mijn gevoel, in de grote werkende mensen wereld terecht, waarvan ik geen idee had wat ik hier mee moest. Al tijdens mijn studie had ik het gevoel dat de studie niet de juiste keuze was, maar heb het toch afgemaakt. Na een mooie reis ben ik op zoek gegaan naar een baan die bij mijn studie zou moeten passen. Al heel snel kwam ik er achter dat ik hier niet gelukkig van ging worden. Maar wat nu? Via via ben ik bij Marina terecht gekomen. Marina heeft mij vanaf het begin af aan een veilig gevoel gegeven. Bij Marina kon/kan ik alles vertellen wat door mijn hoofd speelt. Marina heeft mij de handvatten gegeven om mij te helpen met de zoektocht naar mezelf. Met ups en downs kan ik (iets wat ik niet had verwacht) nu eindelijk antwoord geven op de vraag wat wil ik, waar word ik blij van en waar ben ik goed in. Marina, hier ben ik je eeuwig dankbaar voor. En als ik het even niet meer weet, weet ik jou en de handvatten die jij mij hebt gegeven weer te vinden. Bedankt!”
Anneloes Kouwenhoven

“De sessies van Marina hebben mij een positievere kijk gegeven op het leven. Ze heeft mij geholpen met belangrijke beslissingen maken, ook heeft zij mij tools gegeven waardoor ik later deze beslissingen zelf kan maken. Tijdens de sessies leer je jezelf echt kennen. Het leren herkennen van je krachten en deze inzetten in allerlei situaties, dit heeft mij zeker geholpen. Het is een prettige en gezellige ruimte waar je vrijuit kan spreken zonder gestoord te worden. Ook vond ik het fijn om zelf te kunnen sturen waar ik graag wat hulp bij nodig had. Marina is erg flexibel en ik voelde me heel erg begrepen door haar. Zeker een aanrader!”
Joany van der Voort

“Alleen al voor de naam ‘Plukkie Geluk’ geef ik met heel veel liefde 5 sterren. (Google review) Marina is een hele fijne, oprechte, passievolle coach die je in een veilige, warme, inspirerende setting op je gemak stelt en je door middel van passende vragen zelf tot inzichten laat komen. Met verschillende oefeningen, die uitgevoerd worden op een daarbij passende plek, ontdek je dat ‘het plukken van geluk’ niet altijd makkelijk is maar dat het wél binnen je eigen bereik ligt. Daarbij geeft ze je het volste vertrouwen waardoor je dingen doet die je voorheen niet durfde of sterker nog; nooit had gedacht dat je het kon.
Ik ben meer en meer gaan inzien dat ik zelf de regisseur van mijn leven ben, ik zelf keuzes mag maken vanuit liefde ipv angst. Keuzes die voor mij goed voelen zonder dat ik daar toestemming aan iemand voor moet vragen of te piekeren wat iemand anders ervan vindt. Ik heb meer inzicht gekregen in waar ik energie van krijg en welke kant ik op wil, heb een betere relatie gekregen met familieleden, kan veel beter dingen laten waar ze horen én ik kom steeds meer bij de echte ik. 
Ben je op zoek naar een cadeautje voor jezelf? Maak dan een afspraak bij Plukkie Geluk, daar ‘pluk’ je je hele leven (geluk) vruchten van.”
Margriet Vis

“Ik was opzoek naar een business coach en kwam via de tennis bij Marina terecht. Zij heeft mij geholpen met het helder krijgen van mijn persoonlijke en zakelijke doelen. Marina is oprecht geïnteresseerd, ze vraagt door en weet er altijd weer een bijzondere wending aan de sessie te geven. Je leert superveel over jezelf en het leven. Ik vind dat iedereen dit zou moeten ervaren. ”
Daphne Vijverberg | D-Kracht Advies

“Wauw wat een mooie ervaring heb ik gehad bij Plukkie Geluk. De sfeer van de ruimte begon al goed. Het een hele fijne, rustige ruimte waar ik me snel op mijn gemak voelde. Jij gaf me een heel goed gevoel. Wat ik vooral erg fijn vond is dat je voor alles een oefening hebt en dat die oefeningen mij erg hebben geholpen met het loslaten van het verleden en daardoor op een betere manier naar de toekomst kan kijken. Door jou heb ik een goed inzicht gekregen hoe mijn leven er op dit moment uit ziet en hoe ik het graag in de toekomst zou willen hebben en wat ik daarvoor moet doen. Bedankt voor je open en liefdevolle persoonlijkheid. Daardoor kon ik makkelijker mijn verhaal delen en mij helemaal open te zetten voor jouw hulp. Het heeft me erg geholpen. Je bent een topper ga zo door!”
Soraya Wijngaarde

“Wat een fijne ruimte heeft Marina. Een warme sfeer met verschillende zitjes, net wat past bij het gesprek. Er staan allemaal vet leuke inspirerende dingen waardoor je ook weer tot andere inzichten komt. Marina geeft je een bepaalde rust, waarin je alle rust en ruimte kan nemen om na te denken over haar vragen. Ze maakt echt contact en voelt goed aan waarop ze door moet vragen. Ik zat al een tijdje te twijfelen om mijn baan op te zeggen. Het gesprek met Marina was het laatste puzzelstukje om de knoop door te hakken en volledig voor mijn droom te kiezen.
Er is veel meer mogelijk is dan ik dacht en ik kwam erachter dat ik de enige was die mij tegenhoudt. Persoonlijke ontwikkeling is daarom zo, zo belangrijk!
Ik wens dat het hele Westland zijn weg mag vinden naar Marina.”
Carlijn van der Kulk
www.instagram.com/carlijn_sijs/

“Het coachtraject bij Marina van Plukkie Geluk heeft mij veel gebracht. Ik kreeg veel inzichten over mijzelf, ontdekte waar ik blij van word. Ik heb weer dromen. Ik leerde hoe ik kan reageren op verschillende gesprekken, emoties en gebeurtenissen. Maar vooral de regie over mijn eigen leven in eigen hand houden. Dat is voor mij het belangrijkste. Het is hard werken aan jezelf en voelt tegelijkertijd als een cadeautje. Marina van Plukkie Geluk is een heel prettig en warm persoon. Zij stelt je op je gemakt in een goede en veilige omgeving.”
Anoniem